Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

U Skupštini Srbije i dalje traju konsultacije parlamentarnih stranaka pred konstitutivnu sednicu skupštine, zakazanu za ponedeljak, a kako je najavljeno konsultacije će biti nastavljene i sutra.

Učesnici konsultacija uglavnom su zadovoljni atmosferom i potvrdili su da se danas razmatra broj potpredsednika skupštine, kao i predsednička mesta u pojedinim odborima.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je da u funkcionisanju sastanka nema prevelikih problema, da će razgovori biti nastavljeni posle podne, ali i sutra, nakon sednice Predsedništva SNS-a kada će se mnogo više znati.

Milićević je rekao da su naprednjaci izneli konstruktivne predloge o broju predsednika odbora i da očekuje dogovor o svemu u toku sutrašnjeg dana. Potvrdio je da će SPS imati kandidata za potpredsednika, ali je dodao da još nije bilo reči o tome ko će to biti.

„U ponedeljak ćemo potvrditi mandate i položiti zakletvu, u utorak birati predsednika i potpredsednike, kao i radna tela“, rekao je Milićević i dodao da je to veliki posao i da se ne zna da li će skupština zasedati i u sredu.

Kako je novinarima u Skupštini rekao predsednik Dveri Boško Obradović, opoziciji je ponuđeno pet predsedničkih mesta u odborima, a Dveri su zainteresovane za mesto predsednika Odbora za zdravlje i porodicu.

„Mi smo izrazili želju za tim mestom jer je porodica u fokusu i našeg programai predizborne kampanje“, rekao je Obradović.

On je najavio da će za potpredsednika skupštine podržati predlog koalicije Nada, Božidara Delića.

Na pitanje Agencije Beta da li su birali od pet ponuđenih i da li je u ponudi bio odbor za kontrolu službi bezbednosti ili za finansije, Obradović je rekao da su birali od ponuđenih, a da o tome šta je ponuđeno treba ipak da govori SNS.

Predsednica pokreta Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da će njihovi poslanici takođe podržati predlog koalicije Nada za potpredsednika. Ona je istakla da su Zavetnici zainteresovani za mesto zamenika predsednika odbora za zdravlje i porodicu.

Poslanik sa liste „Moramo“ Radomir Lazović potvrdio je da će 35 poslanika ostati pri stavu da predlože lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca za potpredsednika Skupštine.

On je istakao da podržava predlog da opozicija dobije tri potpredsednička mesta i izrazio nadu da će dogovor o tome biti postignut sutra.

BONUS VIDEO Milica Đurđević Stamenkovski: Rat u Ukrajni je najviše doprineo aktuelnoj vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar