Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je Gradska izborna komisija 13. maja, usvojila rešenja o dodeli odborničkih mandata, kao i Izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda počeo je da teče rok od 30 dana u kojem treba da bude održana konstitutivna sednica. Najdalje 13. juna bi trebalo da bude poslednji dan za održavanje te sednice, kaže za Danas Zoran Alimpić, član Gradske izboren komisije.

Kako dodaje, kada će ona tačno biti, određuje predsednik Skupštine iz prethodnog saziva Nikola Nikodojević, a on ima rok od 10 dana da to uradi od 13. maja.

„Znači do 23. maja treba da odredi datum sednice i pošalje poziv odbornicima. Na konstitutovnoj sednici se verifikuju mandati odbornika, formiraju odborničke grupe i trebalo bi da se na toj sednici izabere predsednik Skupštine, zamenik predsendika i sekretar. To će se desiti ukoliko postoji većina za to jer se predsednik bira tajnim glasanjem. Može se desiti da bude dva predloga, na primer vlasti i opozicje, pa da se onda tajnim glasanjem bira i videće se koliko će odbornika da glasa za to“, kaže Alimpić.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO Da li su izbori za beograd gotovi ili se igra na produžetke? 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar