Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca tvrdi da Sijera Leone nije povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Kako prenosi RTS, Konjufca je na konferenciji za medije u Prištini izjavio da nije tačno da je Sijera Leone povukla svoje priznanje, kako tvrdi srpski ministar Ivica Dačić.

On je rekao da postoji 12 zemalja koje su izrazile sumnju u vezi sa priznanjem Kosova, ali nije naveo da li u kosovskom ministarstvu spoljnih poslova postoje dokumenti koji govore u prilog priznanja.

Konjufca je dodao da podržava Kurtija u nameri da ukine taksu za srpsku robu, navodeći da bi trebalo da prođe tromesečni period da bi se videlo šta će Beograd da uradi.

“Ako se kaže da nema promene u stavu Beograda, onda bi trebalo da se vrate mere koje je predložio Aljbin Kurti”, naveo je on.

Iljir Krkelji, savetnik ministra spoljnih poslova Kosova, rekao je, kako prenosi Tanjug, da to ministarstvo nije dobilo zvanično obaveštenje od države Sijera Leone o povlačenju priznanja Kosova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Sijera Leone povukla priznanje Kosova kao nezavisne države.

“Sa posebnim zadovoljstvom mogu da pokažem notu od Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se navodi da Sijera Leone povlači priznanje Kosova kao nezavisne države i poštovaće rezultate do kojih se dođe u dijalogu, uz posredovanje EU i UN”, rekao je Tanjugu Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Sijera Leone.

( RTS, Tanjug )