Gradonačelnik Aleksandar Šapić objasnio je danas, na sednici Skupštine grada Beograda, zbog čega je do poslednjeg trenutka skrivao imena novih direktora javnih preduzeća.

Gradska vlast u Beogradu donela je odluku da promeni nekolicinu direktora javnih preduzeća, a imena njihovih naslednika obelodanjena su neposredno pred početak sednice gradskog parlamenta. O tome šta se dešava na sednici Skupštine grada Beograda čitajte na našem blogu.

Aleksandar Šapić i Vuk Janković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, cukarica.rs

Nakon što odbornici opozicije ukazali Šapiću na to, gradonačelnik se javio za reč i na prilično apsurdan način je pokušao da obrazloži svoju odluku.

„Bilo bi zgodno da ne bi kasnije bio prozivan kako nisam objasnio neke stvari, iskoristiću maksimalno minutažu koju imam. Naravno da sam spreman da razgovaram o promeni poslovnika, jer nije u redu da pitanja koja postavljate gradonačelniku ostanu bez odgovora, a mislim da sam jedan od retkih koji ima nameru da se ovde stalno pojavljuje i koji se sigurno neće sklanjati od vas“, rekao je Šapoć obraćajući se odbornicima.

Zatim se osvrnuo na glavne kritike opozicije, koje su se uglavnom odnosile na to što su smene rukovodilaca javnih preduzeća u dnevni red uvrštena po skraćenom postupku.

„Mila Popović kaže da je neprihvatljivo da na ovaj način koristimo poslovnik po hitnom postupku i da vam na ovaj način dajemo predloge direktora. Pa taj poslovnik je pravljen 2009. godine, pravio ga je gospodin Zoran Alimpić, vaš član Gradske izborne komisije. Zašto ste dobili ova imena po skraćenom postupku? Vi ste na prvoj sednici, ne mogu da se tačno setim ko, ali najveći deo opozicije čak niste glasali ni za potvrdu poslaničkih mandata, a da ne pričam o tome da vas interesuje suštinski šta mi ovde radimo…“, rekao je Šapić, a zatim obrazložio svoju odluku n avrlo neobičan način.

Pročitajte još...

„Razlog zašto vam nismo dali imena direktora, ja ću vam reći zašto, ne zato što ih se stidimo, jer ti će direktori sutra biti postavljeni ili će biti v.d. za početak, videćemo… Upravo zato da ih ne biste ismevali i da ih vaši mediji ne bi koristili žargonski rečeno kao krpe za brisanje poda, da ne biste provlačili njihove familije. I maksimalno ćemo koristiti poslovnik gospodina Alimpića koji je napravio 2009. godine da zaštitimo ljude, jer vas ne interesuju njihove biografije, već samo na koji ćete način kroz vaše medije da ih ocrnite“.

„A možemo da razgovaramo i o promeni tog poslovnika“, rekao je Šapić i dodao da je otvoren za formiranje antikorupcijskog tela, što je predložila opzicia.

„Nemam nikakav problem s tim, na sledećoj sednici predložite kako bi to telo trebalo da izgleda, ko bi trebalo da budu članovi. Nemam problem da postoji telo koje će da kontroliše naš rad“, zaključio je Šapić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar