Reporteri Nova.rs uočili su veliki broj autobusa, kao i brojne građane koji su iz unutrašnjosti Srbije došli na izbornu skupštinu SNS u Beogradu. Okupljanje je najavljeno za 18 sati, ali pristalice najveće partije već su stigli u prestonicu, koja će danas biti potpuno blokirana zbog protesta.

Kamere našeg portala zabeležile su da je nekoliko autobusa već stiglo u Beograd, gde su se pristalice i simpatizeri SNS uputili zbog izborne skupšine ove partije. Za sada nije poznato koliko će autobusa stići u naš glavni grad, ali predviđanja su da će ih biti možda čak i stotinu.

Pored autobusa, iz unutrašnjosti su stigli i kombi prevoznici, ali i građani koji dolaze u svojim privatnim automobilima. Autobusi su pristigli sa svih krajena naše zemlje: Pirot, Zrenjanin, Vranje, Požega, Zaječar, Ruma, Niš, Šabac…

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Autobusi su primećeni kod Hale sportova, a u narednih par sati očekuje ih se još na desetine. Zbog skupa SNS, ali i najavljene blokade zbog protesta na Gazeli i Mostarskoj petlji, saobraćaj u Beogradu biće paralisan od 13 sati.

Foto: Nova.rs

Kada je reč o skupu pristali SNS, od 18 sati u Štark areni ova partija će održati izbornu skupštinu i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja SNS. Svečana akademija biće otvorena za javnost.

Ispred zgrade Hale sportova već su formirani punktovi za registraciju i akreditaciju pristalica, koji će doći na pomenutu sednicu.

Foto: Nova.rs

Dan ranije, Srpska napredna stranka predstavila je predlog svojih programskih načela o kojima će sutra odlučivati stranačka skupština, a premijerka Srbije i članica Predsedništva SNS Ana Brnabić istakla je da su njihovi osnovni postulati saradnja, jačanje, stabilnost i puna samostalnost Srbije.

Brnabić je ukratko predstavila i program demografskih mera koje je pre dva dana izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a potom je govorila o investicijima u infrastrukturu, obrazovanje i nauku, digitalizaciju, odnosno veštačku inteligenciju i bioekonomiju kao ciljevima za 2030. godinu.

Bonus video: Stefan Slavković o dogovoru opozicije, razočaranosti Ponoša u NS i promenama u SNS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare