Foto: Arhiva

Nakon što je novi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio da će u okviru promena koje uvodi u Parlament razmisliti i o korigovanju cena u restoranu koje su godinama tema medija, stigli su i protesti poslanika, a među prvima se oglasio predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević.

Dačiću su, naime, zasmetale kritike medija na račun Parlamenta, koje se odnose na izuzetno niske cene u skupštinskom restoranu, ali i one u vezi nepropisnog parkiranja poslanika na platou ispred Skupštine.

Dačić: Rešićemo cene i parking 

On je na kolegijumu sa potpredsednicima parlamenta i šefovima poslaničkih grupa poručio da će se ozbiljno pozabaviti uvođenjem reda u Skupštinu, te da više neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, da će se raditi na tome da se vrati ugled parlamenta, kao i da će se sve loše stvari eliminisati kako bi se bavili suštinom.

Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Naknadno je Dačić novinarima rekao i da će svakog utorka održavati redovne Kolegijume u devet časova i da će se analizirati sve ono što može da se popravi.

„Pošto razni mediji govore o raznim temama, morao sam da se upoznam sa tim zašto kafa toliko košta u restoranu. Još jednom ćemo razmotriti pitanje parkinga ispred parlamenta. Dogovorili smo se da damo nalog generalnom sekretaru da se time bavi. Neću da to bude tema o kojoj izveštavate zato što treba da se vratimo na suštinu“, rekao je Dačić.

Nabavne cene 

Istini za volju, cene u skupštinskom restoranu godinama unazad su tema, određuje ih Uprava za zajedničke poslove Vlade Srbije, u čijoj ingerenciji su i zaposleni u skupštinskom restoranu i bifeu. Važe i u svim državnim ustanovama, a najjednostavnije rečeno to su zapravo nabavne cene.

Foto: Privatna arhiva

Pitanje je koliko Dačić na njih može da utiče, a njegova odluka da se time pozabavi, ponajpre je zasmetala Rističeviću, koji je rekao da je spreman da plati onoliko koliko je Dačić plaćao u Ministarstvu spoljnih poslova na čijem je čelu bio do nedavno, a voljan je da mu da donaciju i za pevanje.

Rističević: Platiću mu i za pevanje 

„Koliko je on platio kafa, pića i hrane u zgradi MSP, toliko sam spreman da doniram. U Skupštini se sve plaća a restoran (u koji nisam kročio 5 godina) nije Skupštinski već Službe za zajedničke poslove i cene su u iste u bilo kom organu Republike Srbije. I pevanje ću mu platiti!“, poručio je Rističević na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare