Foto:SC MLADOST; privatna arhiva

Livada, kokoške i plastenik. Tako danas izgleda prostor na kome je pre tri godine trebalo da bude izgrađen bazen. Tako je bar obećavao u prethodnoj izbornoj kampanji gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

A sve je lepo zvučalo. Za predlog se pitali građani, oni izabrali bazen a da bi sve uverljivo izgledalo napravljena je i maketa.

Naime, pre skoro dve godine, sprovedena je ankete u Čačku sa pitanjem šta bi stanovnici tog grada želeli da se izgradi.

Žitelji grada pored Morave su u vrhu želja imali zatvoren bazen.

Kokoške, plastenik i livada umesto bazena; Foto: Privatna arhiva

Da će to dobiti obećao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović rekavši da će se naredne godine raditi projektna dokumentacija, a da će on biti otvoren na Dan grada 2021. godine.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Čačani su do 6. decembra mogli da se izjasne koje su to investicije koje bi voleli da se realizuju u gradu sledeće godine. Na prvom mestu su stavili da je prioritet izgradnja zatvorenog bazena. U anketi je učestvovalo 686 sugrađana, a preko 500 njih je glasalo za to. Potom sledi uređenje otvorenog bazena, dok je ne trećem mestu uređenje kupališta na Zapadnoj Moravi. Kada je u pitanju izgradnja zatvorenog bazena, u 2020. godini u budžetu grada smo predvideli 12 miliona dinara za projektovanje tog objekta. Nije realno da krenemo u izgradnju zatvorenog bazena naredne godine. Ima dosta posla za izgradnju pristupne soabraćajnice, parking prostora… Dakle, naredne godine obezbedićemo projektnu dokumentaciju, ali da oročimo da bazen bude otvoren za Dan grada 2021.“, obećao je u junu 2020. Todorović.

Prema njegovim rečima, zatvoreni bazen je trebalo da ima preko 7.000 metara kvadratnih. Olimpijska veličina objekta, onjašnjavao je tada on.

Prošlo je od tada dosta vremena, ali Čačani nisu dobili ono što im je bila najveća želja.

Od svega, jedino što su dobili je maketa.

Maketa obećanog bazena;  Foto:SC MLADOST

Prema rečima potpredsednice Gradskog odbora Narodne stranke, Violete Marković iz Čačka, nije iznenađena Todorovićevim potezom.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„To je velika sramota, a najviše za Srpsku naprednu stranku. Kao što njegov predsednik Aleksandar Vučić ne ispunjava ni jedno jedino obećanje, nije ni čudo što gradonačeknik isto to čini. Obzirom da mnogo manji gradovi imaju zatvorene bazene, to je zaista velika bruka za Čačak. Teško da ćemo za vreme njegovog mandata to i dočekati“, rekla je ona za Nova.rs.

Građanski aktivista, Pavle Jelesijević je istog stava kao i naša prethodna sagovornica. On podseća da je to, samo jedno, od mnogobrojnih obećanja gradonačelnika Čačka koje nije ispunio.

„Zatvoreni bazen je političko obećanje, koje, kao keca iz rukava gradonačelnik Čačka iz redova SNS Milun Todorović, vadi svaki put kad oseti da mu rejting, koji je na rekordnom niskom nivou, opada. Kampanju za izbore 2020. praktično je bazirao na izgradnji tog objekta u našem gradu, koji je prema njegovim rečima trebao biti otvoren na Dan grada 2021. godine. Sad je 2022. a od bazena ni traga ni glasa, jedini „zatvoreni bazen“ je onaj otvoreni koji je zbog godišnjeg doba zatvoren. Bazen je planiran da se pravi na njivi iza Instituta za voćarstvo i pompezno je predstavljen njegov projekat, pa čak i maketa, ali dalje od toga sa realizacijom se nije otišlo, jedino može maketa da se napuni vodom pa da se kupaju ribice“, kaže Jelesijević.

On dodaje da je očigledno da je kampanja za aprilske izbore u punom jeku, te da očekuje da se postavi kamen temeljac za zatvoreni bazen.

„Možda obećaju i najveći vodeni tobogan na svetu, olimpijske skakaonice, utrenirane delfine koji izvode akrobacije, besplatne karte za decu, penzionere i socijalno ugrožene ili onoliko koliko im god mašta dozvoljava. Ali to je to, obećati ne košta ništa, bitno je držati narod u iluziji dok prođu izbori. Zatvoreni bazen ostaje samo pusto obećanje kojim se prikupljaju jeftini politički poeni u režiji SNS“, zaključio je Jelesijević za naš portal.

Bonus video: Šovinizam kraj bazena

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar