Foto: Printscreen/Tviter: SonjaPernat76

Koalicija "Srbija protiv nasilja" zatražila je danas hitnu i adekvatnu reakciju policije, Fudbalskog saveza Srbije i Srpske napredne stranke (SNS), zbog toga što je istaknuti član SNS i trener Futsal kluba SAS iz Zrenjanina Milivoje Simo Batinica tukao svoje igrače na utakmici devetog kola Prve futsal lige, saopštila je Demokratska stranka.

„Istaknuti član SNS, zaposlen u Telekomu i optužen za razne zločine protiv civilnog stanovništva, udarao je svog igrača na utakmici, a mi se, s druge strane, zalažemo za državu bez nasilja, gde su svi građani i građanke sigurni i zaštićeni, a nasilnici pozvani na odgovornost“, saopšteno je.

Navedeno je da se u tom slučaju ogleda se suština kampanje i različitost ciljeva režima na vlasti i opozicije, „i zato ne postoji bilo koji drugi način da se oslobodimo nasilja sem da na izborima 17. decembra smenimo režim“.

Pročitajte još

„Srbija protov nasilja“ traži da Batinica više ne bude u kontaktu sa mladima kojima predstavlja autoritet i uzor i da više ne obavlja bilo kakve važne stranačke i državne funkcije, i podseća da je „u toku suđenje Batinici zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice, u blizini Srebrenice, u julu 1995. godine“.

BONUS VIDEO Rasprava građana i policije zbog zaustavljanja autobusa liste „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar