Šaip Kamberi Foto:N1

Koalicija Albanaca Doline ocenila je da je odluka Republičke izborne komisije da odbije njihov zahtev za poništavanje izbora u Velikom Trnovcu skandalozna i politički motivisana.

„Nakon izbora 28. aprila, kada je Koalicija obezbedila poslanički mandat, RIK je po prigovoru SPS, a s istim argumentima kao što su sada naši, ponovila glasanje na biračkom mestu broj 6. Međutim, sada je doneta drugačija odluka“, saopšteno je iz albanske koalicije, prenosi portal Bujanovačke.

RIK je u četvrtak odbacila prigovor koalicije koju predvodi Šaip Kamberi kao neosnovan.

„Republička izborna komisija sinoć je definitivno dokazala da je u potpunosti političko telo. Iako su argumenti Koalicije bili jaki i dokumentovani, RIK je donela političku odluku, koja je u suprotnosti sa zakonom“, ističe koalicija Albanaca Doline.

U saopštenju se navodi da se RIK opredelila na osnovu političkih potreba, pokazujući još jednom da je jedini zakon koji poštuju parlament bez Albanaca.

„Bitka Koalicije nastaviće se na Upravnom sudu, iako smatramo da ni tamo neće izostati politički uticaj partijske države“, poručeno je.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)