Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tokom uključenja gledaoca u večerašnji "Utisak nedelje" postavljeno je pitanje ko finansira proteste "Srbija protiv nasilja" nakon što je juče održan peti skup po redu. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da su to opozicione političke stranke, a doprinos su dali i glumci.

„Proteste plaćaju naše stranačke organizacije koje se finansiraju po zakonu spram naših mandata u Narodnoj skupštini. Mi smo plaćali te osnovne stvari i zato smo potpisani kao tehnički organizatori“, odgovorila je Tepić u „Utisku nedelje“ na TV Nova.

Potpredsednica SSP-a je istakla da je obaveza stranaka i da obezbede redare za proteste, ali i da vode račune da sve bude kako treba.

„Redari su oni koje naše stranke obezbeđuju, kao i kamione i kombije“, rekla je još Tepić.

Ali doprinos su dali i glumci. Tako su glumci za poslednji protest, kako je navela Tepić, pomogli da se obezbedi veća bina i bolje ozvučenje.

„Dragan Bjelogrlić u prvom redu. Ujedno i zahvalnost u ime svih građana na tome“, poručila je Marinika Tepić na kraju „Utiska nedelje“.

Marinika Tepić Foto: Ivan Dinić/Nova

Podsetimo, juče je u Beogradu održan peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Više desetina hiljada ljudi bilo je u protestnoj šetnji od Narodne skupštine, preko Bulevara kralja Aleksandra, Beogradske i Ulice kralja Milana do Predsedništva Srbije, oko kojeg je bio napravljen obruč.

Građani su tom prilikom ostavljali i poruke za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Među onima koji su govorili na jučerašnjem protestu bili su, između ostalog, glumci Svetlana Bojković, Dragan Bjelogrlić i voditelj Zoran Kesić.

Jedan od zahteva protesta jeste oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smenjivanje svih članova Saveta REM-a, kao i zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti i krše novinarske kodekse, kao i ukidanje svih rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Organizatori protesta traže i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i prihvatanje ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića.

***
BONUS VIDEO – Šta je vlast čula sa petog protesta protiv nasilja u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare