Foto: Nova.rs, Grad Novi Sad

Mada se još uvek krije ko će naslediti odlazećeg gradonačelnika Miloša Vučevića, Novosađani su danas saznali da će to sigirno biti neko iz Srpske napredne stranke, kao i da je Vučeviću iskreno drago zbog toga.

„Mnogo mi je lepše da me nasledi neko iz SNS, nego da sam predao mesto nekome iz neke druge stranke. Imam prijatnu okolnost da će to biti politika kontinuiteta razvoja Novog Sada”, izjavio je Vučević u jutarnjem program Pinka. Uprkos tome što SNS i dalje ne saopštava ko će biti novi čovek na čelu grada, od svih potencijalnih imena izdvojio se aktuelni zamenik Milan Đurić, za kojeg je i Vučević ranije rekao da je spreman da preuzme funkciju gradonačelnika, ukoliko za to bude bilo potrebe. I sam Đurić je izjavio da je spreman da preuzme grad, ali da će se “o nasledniku ili naslednici razgovarati i odlučivati na organima Srpske napredne stranke”.

Pročitajte još...

Pored toga što je, po sopstvenim rečima, Vučeviću “i zamenik, i najbliži saradnik, i prijatelj“, Đurića za mesto gradonačelnika, po kriterijumima SNS, kvalifikuje i činjenica da je odan stranci i da ne postoji rizik da se “otrgne” . Đurić je administrativac, čovek koji ne poseduje poseban politički stav ni o čemu, već će poslušno zauzeti stav partije i interese Beograda. Praktično, kao i njegov prethodnik. Ukoliko preuzme fotelju gradonačenika, i sam Đurić je najavio da će iz nje nastaviti tamo gde je Vučević stao:

„Očekujemo nastavak realizacije projekata izgradnje tri nova mosta, početak izgradnje prečistača otpadnih voda, regionalne deponije, nastavak ravnomernog infrastrukturnog opremanja svih delova …“, izjavio je Đurić za radio 021, uz napomenu da “život polumilionskog grada ne zavisi od jedne funkcije”. O potencijalnom gradonačelniku Novosađani malo šta znaju, s obzirom da je poprulično nepoznat javnosti. I njegova zvanična biografija je dosta skromna, kao i njegov stranački angažman.

Rođen je 1977. godine u Novom Sadu. Završio je Osnovnu školu „Jovan Popović“, Gimnaziju „Isidora Sekulić“ a potom je upisao Pravni fakultet na kom je diplomirao 2002. godine. Po zvaničnim podacima, do 2005. je bio advokatski pripravnik, kada je otvorio samostalnu kancelariju. Od 2012. do 2020. bio je član Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada, član Gradskog veća Novog Sada za upravu i propise, a od 2016. član Pokrajinske izborne komisije.

U septembru 2020. izabran je za zamenika gradonačelnika Novog Sada.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić o sardnji funkcionera SNS sa novinarima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar