Zoran Kesić i Goran Marković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vlast kao da se trudi da pokaže da nema izbora, rečeno je na tribini "Izbori se" održanoj na Filozofskom fakultetu. Novinar Zoran Kesić je rekao da mladi moraju da budu vodiči, a da političari moraju da "surfuju na njihovom talasu" i da moraju da budu svesni da su smenjivi.

Kesić je rekao da su za njega izbori oduvek bili ceremonija i da je porodično, „uparađen“ išao na izbore „kao da je to posebno i značajno“, a da i danas za njega nije samo obaveza. Dodao je kako ne može da shvati da nekome nije stalo, čak iako namerava da uskoro ode iz zemlje, „jer neko njegov ostaje“.

On je ocenio da je u interesu vlasti da je manipuliše stavom „svi su isti“ i da vlastima ne odgovara da mnogo ljudi izađe na izbore. Istakao je da ne mrzi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer ga nije ni voleo, pa Vučić ne može ni da ga razočara, ali su mu razlog da izađe na glasanje sopstvena.

PROČITAJTE JOŠ

Kesić je naglasio je da su „građani najmoćniji“ i da od njih sve zavisi, da je ponosan što je „građanin i narod“, i da je ljubav prema zemlji imati dobar komšiluk, misleći pritom na zemlje u regionu.

Naglasio je da mladi moraju da budu „vodiči“, a da političari moraju da „surfuju na njihovom talasu“, da moraju da budu svesni da su smenjivi, i da promena vlasti mora prestati da bude traumatično iskustvo.

Na tribini su govorili još i profesorka Danica Popović, reditelji Janko Baljak i Goran Marković.

BONUS VIDEO: Kesić zna šta će biti s našim parama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare