Foto:EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Na zidu porodične kuće familije Krstović u Goraždevcu jutros je osvanuo ispisan grafit s porukom "UČK - Kosovo", saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija u saopštenju zahteva od međunarodnih predstavnika na terenu da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost za Srbe i druge nealbanske zajednice.

„Ovakva poruka koja direktno slavi terorističku organizaciju UČK, čijim se čelnicima sudi zbog monstruoznih zločina nad Srbima i nealbancima, izazvala je ogromnu uznemirenost petočlane porodice Krstović, ali i ostalog srpskog stanovništva u ovoj opštini“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija je ocenila da nema dileme da je ta poruka usmerena na zastrašivanje preostalih Srba na dan kada na Kosovu počinje predizborna kampanja.

„O tome svedoči i sinoćnji incident u Lapljem Selu kada je iz vatrenog oružja od strane Albanca ranjen i Boban Ristić. Da li ovakvi primeri pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar