Kraljevo demokratska stranka kamenovane prostorije
Foto:Demokratska stranka

"Prostorije Demokratske stranke u Kraljevu bile su na meti napada, kada je nepoznato lice kamenom razbilo staklo sa likom Zorana Đinđića na ulaznim vratima. Srećom, u datom trenutku nije bilo nikoga u prostorijama, tako da niko nije povređen, a incident je ubrzo prijavljen policiji", objavio je DS na svojoj internet stranici.

„Još nismo dobili nikakvu povratnu informaciju iz policije, a odgovornima poručujemo da neće uspeti da uplaše demokrate i tako ih nateraju da odustanu od borbe za dostojanstven život u Srbiji“, izjavio je Vukomir Mitrović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Kraljevo.

Kraljevo demokratska stranka kamenovane prostorije
Foto:Demokratska stranka

Kako navodi DS, u društvu u kom režim „ne samo da ne sprečava, već i otvoreno podržava nasilje od strane pojedinaca i organizovanih grupa pod kontrolom samog režima, zastrašivanje i fizičko nasilje postaju deo naše svakodnevice“. U toj stranci navode da režim Aleksandra Vučića nastoji da „uništi ne samo opoziciju, nego i svakoga ko se usudi da slobodno govori o problemima građana, pa se tako pojedinci skloni nasilju osećaju ohrabrenim da sprovode teror građana na našim ulicama“. To je za DS neprihvatljiv, dodaju demokrate.

Kraljevo demokratska stranka kamenovane prostorije
Foto:Demokratska stranka

„Demokatska stranka insistira na tome da se otkrije identitet nepoznatog lica ili nepoznatih lica koja su napala prostorije Demokratske stranke u Kraljevu u što kraćem roku i da ona odgovaraju za svoje postupke. U suprotnom, još jednom će biti poslata jasna poruka da je režim Aleksandra Vučića prešao sa diskreditacije i uskraćivanja prava na punopravno učešće u političkom životu na otvorenu primenu nasilja i da niko u Srbiji nije bezbedan“, zaključio je Mitrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare