Šaip Kamberi
Šaip Kamberi Foto: N1

Šef poslaničkog kluba "Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka" u Skupštini Srbije Šaip Kamberi reagovao je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dijalogu u Briselu, pozivajući da se nastavi i dijalog sa "izabranim predstavnicima Doline". On je istakao da Vučić samo hoće dijalog po "željama Srbije".

Kamberi je na Fejsbuku napisao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o dijalogu u Briselu, izjavio je da će Srbija uvek učestvovati u dijalogu, kad god je pozovu, ali da ne vidi mnogo smisla u dijalogu sa Kurtijem, jer on samo govori o prošlosti, a ne o budućnosti.

„Vučić je čak dodao da je država koju vodi uvek spremna za pregovore, jer po njemu proces dijaloga utiče na smanjenje tenzija između Srba i Albanaca“, naveo je Kamberi, upitavši zašto je blokiran „dijalog sa izabranim članovima Doline“?

„Mi Vas čekamo godinama za stolom za dijalog koji ste napustili. Pošto ste za takav dijalog, nastavimo dijalog ‘o budućnosti u korist smanjenja tenzija između Albanaca i Srba’. „Dakle, sa Dolinom i za Dolinu, ne želite nikakav ‘dijalog i pregovore’ niti ‘uticaj na smanjenje tenzija između Srba i Albanaca’, a sa druge strane, hoćete dijalog na Kosovu i za Kosovo samo po vašim željama“, napisao je Kamberi na Fejsbuku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare