Šaip Kamberi Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi rekao je u Beogradu, posle konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da za listu Koalicija Albanaca doline nije interes niti prioritet da bude deo Vlade Srbije.

Kamberi je rekao novinarima da Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi još nisu integrisani ni na lokalnom nivou državnih inistitucija, niti regionalno.

„Naš zahtev je da se integracijama krene odozdo a ne sa vrha vlade“, kazao je Kamberi.

Naveo je i da su predstavnici te liste predali Vučiću zahtev da se ispuni „plan od sedam tačaka“ koji je, kako je podsetio, Vlada Srbije usvojila pre više godina.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, u tom planu su sadržana ključna pitanja, poput ekonomske integracije Albanaca, priznavanja diploma, da se ne upotrebljavaju uvredljivi izrazi prema njima…

Rekao je da su to životna pitanja i da očekuje Vučićev lični angažman na njihovom ispunjavanju.

„Dolaskom na konsultacije smo želeli da pokažemo konstruktivnost i želju da budemo partneri u resavanju ovih problema“, rekao je Kamberi.

Koaliciju Albanaca doline čine PDD, Demokratska partija i Pokret za demokratski progres, a okuplja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Vlada Srbije je 2013. usvojila plan koji se odnosi na integraciju Albanaca u institucije sistema, ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe, kao i na niz pitanja u oblasti pravosuđa, obrazovanja, kulture i zdravstva.

Koalicija Albanaca doline imaće jednog poslanika i to će, kako je ranije saopšteno, biti Kamberi.

Vučić je, razgovorima sa Koalicijom Albanaca doline, počeo konsultacije sa parlamentrim strankama o novom mandataru Vlade Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar