Tomislav Žigmanov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je posle današnjih konsultacija u Predsedništvu Srbije o novom mandataru da je ta stranka "iskazala spremnost" da bude deo institucija u kojima se donose odluke i da pruži "doprinos" demokratskom razvoju Srbije.

Žigmanov je novinarima rekao da je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao „načelno“ i dodao da je razumeo da će predsednik kasnije izaći s predlogom o konkretnim rešenjima za učešće u novoj Vladi.

Upitan šta bi ohrabrilo DSHV da bude deo nove Vlade, Žigmanov je naveo da je najpre potrebno da vide u kom će pravcu Srbija ići i u kom segmentu bi bili u prilici da doprinesu razvoju zemlje.

„Vučiću smo predstavili našu platformu. Ohrabrilo me je to što je predsednik rekao da bi buduća Vlada trebalo da uključi i predstavnike nacionalnih zajednica“, kazao je lider DSHV.

Danas su počele zvanične konsultacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa svim izbornim listama koje će imati predstavnike u novom sazivu parlamenta.

Vučić je pre Žigmanova razgovarao sa predsednikom Partije za demokratsko delovanje Šaipom Kamberijem, a posle i sa predstavnicima liste Muftijin amanet -Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić.

BONUS VIDEO: Boban Stojanović – Ko će sve na kanabe kod Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar