Šaip Kamberi Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poslanik Šaip Kamberi izjavio je danas da nije opcija da lista "Politička borba Albanaca se nastavlja", čiji je bio nosilac na decembarskim izborima, bude deo nove Vlade Srbije.

Naglasio je da je neophodno da se najpre realizuje politički plan od sedam tačaka star desetak godina, o integraciji Albanca u državne organe.

Kamberi je novinarima ispred zgrade predsedništva, gde su odrzane konsultacije, rekao da je dobio obećanje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se taj plan sprovesti, ali da ostaje da se vidi kakve će korake preduzeti nova Vlada Srbije.

Pročitajte još

„Nije normalno da su Albanci nedovoljno zastupljeni u svim državnim institucijama, na lokalnom i regionalnom nivou, a da se od nas traži da budemo uključeni u centralu“, rekao je Kamberi posle konsultacija sa Vučićem o mandataru za sastav nove Vlade.

„Već više puta sam razgovarao sa predsednicima Srbije o istim temama, i moramo da budemo oprezni šta će se dešavati“, kazao je Kamberi.

On je dodao da od ostvarivanja tog plana zavise i uslovi za život Albanaca u opštinama na jugu Srbije, i komunikacija sa vlastima u Beogradu.

U zgradu predsedništva stigli su i predstavnici liste „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, koji su druga izborna lista koja je pozvana na konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar