Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Aleksandar Vučić, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda. Pažnju javnosti tom prilikom privukla je neobična maska ministra odbrane.

Naime, na zaštitnoj maski ministra Vulina bila su dva ukrštena srca sa zastavama Srbije i Republike Srpske. Ispod je i poruka: “Srbija i Srpska”.

Foto: MOD

Nakon ceremonije polaganja venca, uz počasni stroj Garde i intoniranje državne himne, u spomen knjigu predsednik Vučić je upisao:

„Besmtni oslobodioci, decenije koje prolaze ne umanjuju veličinu vašeg podviga. Zahvaljujući vašoj hrabrosti i velikoj žrtvi, Beograd danas živi kao slobodan grad u našoj samostalnoj i nezavisnoj Srbiji. On je grad u kojem ljudi vide svoju i budućnost svoje dece. Današnji Beograd i Srbija pokazuju da vaša žrtva nije bila uzaludna. Junaci, večna vam slava i hvala za slobodu“.

Foto

Nakon višednevnih teških borbi pripadnici Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije pomognuti sovjetskim saveznicima oslobodili su Beograd 20. oktobra 1944. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare