Foto:Nemanja Jovanović/EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Albanski premijer Edi Rama uporedio je srpskog ministra Aleksandra Vulina sa "mimom ispražnjenog mozga i prljavih usta" i zahtevao od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi njegove reči objavljene na sajtu Ministrastva odbrane.

Vulin je, naime, komentarisao Raminu izjavu da će luka Drač biti kosovska, te su na sajtu spomenutog ministarstva, osvanule sledeće reči ministra vojnog:

„Izjavom da će luka Drač biti kosovska Edi Rama je nastavio svoj rad na stvaranju „velike Albanije“. Kao i svaki put do sada Evropska unija će ćutati i neće preduzeti ništa. Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je „velika Albanija“ prirodna Albanija a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su pretnja miru“, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući nove provokacije Edija Rame i dodao:

„Velika Albanija“ je najava velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu. Samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave „veliku Albaniju“ i što se pre institucionalno ujedinimo pre će početi vreme mira na Balkanu. Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima“.

Reagujući na ovu objavu Rama je na Tviteru napisao:

„Aleksandre Vučiću da li je ovo stvarno ili je to mim koji se sprda sa ispražnjenim mozgovima i prljavim ustima, zbog čega je čitav naš region vekovima bio u mraku?  Veoma bih voleo da je to mim, inače bi ovo bila očajna predstava jadnog razmišljanja koju biste trebali osuditi bez ikakve sumnje!“, napisao je Rama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare