Foto: Printscreen/Twitter/Maja Vukas

Građani Vračara protestovali su u subotu ispred zgrade opštine, gde su zahtevali da se pronađu odgovorni za rušenje zgrade u Vidovdanskoj. Među okupljenima bilo je i onih koji su delili flajere u kojima su kritikovali prethodnu vlast, pa je jedan gospodin uzeo flajer i pocepao ga čime je stavio do znanja da ne želi politizaciju ovakvog skupa.

Građani Beograda okupili su se u subotu ispred zgrade opštine na Vračaru kako bi zatražili odgovornost za rušenje stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici koja je u petak šokirala javnost.

Kako je i najavljeno, stotinak građana okupilo se ispred zgrade opštine na Vračaru, u Njegoševoj 7. Među okupljenima bili su član SDS Konstantin Samofalov, ali i poznati arhitekta Dragoljub Bakić, ekološki aktivista Aleksandar Ćuta Jovanović, bivši premijer Zoran Živković i drugi.

Jedna situacija bila je veoma interesantna, a to je bio trenutak kada su aktivisti, najverovatnije vladajuće partije delili letke i materijale na kojima je pisalo da „bivši režim koristi tuđu nesreću radi jeftinih političkih poena“.

U tekstu dalje stoji da građani znaju koliko su pokradeni i naravno ko ih je pokreo. Na jednom snimku, koji se pojavio na Tviteru vidi se kako jedna gospođa daje flajer gospodinu koji ga uzima, cepa i baca u kantu za smeće, što je naišlo na znake odobravanja okupljenih.

Predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov rekao je na protestu građana ispred opštine Vračar da je neophodno naći odgovorne za rušenje zgrade u Vidovdanskoj ulici i pozvao čelnike grada da podnesu ostavke zbog ovog incidenta.

protest vračar
Konstantin Samofalov Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bonus video: Urušavanje zgrade u Vidovdanskoj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare