Nikola Petrović Foto: Vesna Lalić

Nikola Petrović, biznismen i kum Aleksandra Vučića protiv kog je podneta krivična prijava zbog saobraćajne nezgode na Dedinju, jedan je od vlasnika nekad državne vile, koju mu je tri i po godine izdavao DIPOS. Njegova porodice poseduje još jedan luksuzan objekat i to na Košutnjaku.

Nikola Petrović ne vozi samo basnoslovno skup automobil, marke “meklaren”, već se častio i vilama u elitnim beogradskim naseljima.

U vreme dok je bio direktor državne kompanije “Elektromreža Srbije” iznajmljivao je vilu od DIPOS. Kako je pisao KRIK, u to vremene njegova mesečna plata je iznosila u proseku oko 1.700 evra, a gotovo celu je morao da potroši na kiriju, koja je iznosila oko 1.600 evra.

Kada je DIPOS najavio prodaju ove vile, spekulisalo da će kupac biti upravo Vučićev kum, ali je on to za “Politiku” negirao. On je naveo da neće dostaviti ponudu za kupovinu tog objekta na Košutnjaku.

“A i ne znam zašto se to vas tiče. Ja više nisam funkcioner i molim vas da me više ne uznemiravate. Hvala”, rekao je Petrović za Politiku.

I zaista, on (tada) nije kupio vilu koju je iznajmljivao godinama, već Mladen Vuković, vlasnik jedne marketinške agencije.

Foto:Vesna Lalić

Međutim, kako je objavio KRIK, samo mesec dana kasnije Maja Petrović, supruga Nikole Petrovića, je taj objekat kupila od Vukovića.

Kako je pisao KRIK u januaru 2019, porodica Petrović vlasnik je još jedne vile i to na Dedinju. Nju su sagradili nedaleko od Kuće cveća i Partizanovog stadiona.

I do placa su došli na neobičan način. Naime, poslovni partner Vučićevog kuma u biznisu sa mini-hidroelektranama Dragan Klisura, kupio je plac na Dedinju da bi ga nekoliko meseci kasnije prodao Petroviću. Petrović je potom na tom zemljištu izgradio luksuznu vilu.

Podsećamo, protiv Nikole Petrovića biće podneta krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Naš portal je juče objavio da je on učestvovao u saobraćajnoj nezgodi na Dedinju, a tom prilikom su povređene dve osobe. Naime, Petrović je upravljao vozilom marke „meklaren“, kada se zakucao u ogradu u Užičkoj ulici kod broja 46. Tom prilikom oborio je tri stuba i udario u auto marke „opel korsa“.

Prema saznajima Nova.rs, dve ženske osobe su povređene i one su prevezene u Urgentni centar.

BONUS VIDEO Udes u Užičkoj ulici – šlep služba odvozi Meklaren Nikole Petrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare