Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET, Nova.rs, MUP Srbije,

Odlukom da Ani Brnabić dodeli ulogu mandatara za sastav nove Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je uskratio Miloša Vučevića mogućnosti da se oproba na jednoj od najvažnijih funkcija u zemlji. Međutim, to ne znači da aktuelni gradonačelnik Novog Sada neće imati važnu ulogu, kako u Nemanjinoj 11, tako i u Srpskoj naprednoj stranci. Kako saznaje Nova.rs, pored mesta potredsednika Vlade i “važnog ministarskog mesta”, koje mu je Vučić namenio, Vučević je najozbiljniji kandidat da nasledi aktuelnoj lidera naprednjaka na čelu partije.

Objašnjavajući odluku da i ovog puta Brnabić pokloni poverenje, Vučić je rekao da aktuelna premijerka ima iskustva i da će na tom mestu biti do 2024. godine. Njegovu izjavu kasnije je, gostujući na TV Prva, dopunila Brnabić, rekavši da će je upravo Miloš Vučević naslediti na mestu premijera.

“Milošu treba malo više vremena da se saživi i nauči. I meni je trebalo vreme da naučim od 2017. godine. Miloš je sad na jednoj od ključnih pozicija u Vladi, on će doneti jednu veliku energiju“, rekla je Brnabić.

Vučićev plan sa Vučevićem

Kako navode izvori Nova.rs, odlukom da Ani Brnabić omogući još jedan, doduše skraćen premijerski mandat, Aleksandar Vučić je jasno poslao signal da je Miloš Vučević upravo taj koji bi trebalo da ga nasledi na čelu partije.

“Miloš Vučević je neko ko se u potpunosti uklapa u profil osobe koja treba da nasledi Vučića na mestu predsednika. Vučić je skrenuo pažnju nakon Predsedništva, kad je govorio o njemu i Ani Brnabić, da ne može neko da dobije sve, a neko ništa”, ističe naš izvor iz vladajuće partije.

Ana Brnabić, Miloš Vučević i Siniša Mali Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je u nekoliko navrata u prošlosti najavljivao da će napustiti čelo stranke, ali to obećanje nikada nije ispunio.

U prošlosti su se pominjali brojni kandidati kao naslednici, navodi naš izvor, ali su to uglavnom bili ljudi koji su, kako kaže, sami sebe preporučivali za funkciju.

Na pitanje po čemu je sad situacija drugačija u odnosu na ranije najave i obećanje, izvor Nova.rs kaže da je sada Vučić bio jasniji u tome koga bi podržao za naslednika i da je ovog puta mnogo češće govorio o napuštanju pozicije predsednika SNS nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Pročitajte još...

Sagovornici Nova.rs navode da Vučevića za naslednika Vučića preporučuju lojanost i činjenica da je veoma dobro upoznat sa načinom kako stranka funkcioniše.

„Vučević je tu veoma dugo, zna kako funkcioniše stranka, a uz sve to ima i kvalitete koje Vučić posebno ceni – lojalan je i dostupan u svakom momentu”, navodi naš sagovornik.
Da će se nešto krupno dogoditi na predstojećoj Skupštini SNS, koja se očekuje do kraja godine, bilo je jasno nakon obraćanja lidera naprednjaka po završetku Predsedništva SNS, kad je govorio o kandidatima za mandatara, ali i o promenama u stranci.

“Najduže je trajala priča oko mesta predsednika stranke. Možda i sat vremena diskusije oko toga, ali to nije pitanje za danas i nije pitanje za vas. Možda kad dođe vreme Skupštine stranke. Tada će biti i za vas”, zagonetno je Vučić govorio o velikoj temi o kojoj su diskutovali članovi Predsedništva SNS.

BONUS VIDEO: Kako je Vučić izabrao mandatara za sastav nove Vlade Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare