Foto: Printscreen Nova S/Video

Ispred Starog dvora upriličen je program za najmlađe u vidu koncetra i predstava za decu na kom je pevala i Jelena Karleuša, Goca Tržan, Nikola Rokvić i mnogi drugi. Događaj je priredila Fondacija za srpski narod i državu koju je osnovala vladajuća stranka. Mališanima su delili i novogodišnje paketiće, a deca su dolazila u pratnji roditelja ili organizovano zajedno sa učiteljicama.

Osam hiljada paketića i novogodišnji program za decu Beograda, među izvođačima Leontina Vukomanović i hor Čarolija zatim predstava „Patrolne šape“, a posle njih Jelena Karleuša koju su najavili rečima: „Dolazi snežna kraljica“

Neka deca sa kojima je razgovarala reporterka N1 ipak su očekivala muziku koji je malo više prilagođen njihovom uzrastu.

Tako je jedna devojčica rekla da joj se nije dopao nastup Jelene Karluše, a na pitanje zašto, kazala je: „Pa, ne znam. Nije baš za mene.“

Pročitajte još:

A na pitanje kako mu se svideo koncert, jedan dečak na je rekao: „Odličan, jako su mi se svideli ljudi koji su pevali pesmice za decu.“ Upitan kako su mu se dopali oni koji su pevali pesmice za odrasle, odgovorio je: „Pa, i oni su bili dobri samo nas to baš i ne zanima.“

Bilo je, međutim, i onih tog uzrasta koji kažu da su uživali.

Novinar BIRN-a: Po kom osnovu i kojim parama?

Poziv da dođu ispred Skupštine, roditelji su dobijali porukama od učiteljica. Jedan od njih je i novinar Birna Radmilo Marković, a u porukama je stajalo da će biti organizovana predstava i prigodan program.

„Za mene je to skandal da se stranačka nekakva fondacija za koju nemamo ideju odakle novac stiže, da ona pravi nekakve događaje i da na to zove decu, svu decu, znači ne stranačkih svojih funkcionera i članova, nego ona pravi predstavu i deli paketiće za svu decu, i to stiže dopis iz uprave grada, ne znam da l’ je svim direktorima, našoj direktorki je stiglo to iz uprave kao dopis. Znači po kom osnovu oni to rade, sa kojim parama“, upitao je Marković.

Događaj je organizovala Fondacija „Za srpski narod i državu“, a na sajtu fondacije jasno piše da je „Tvorac vizije, ideje i inicijative za osnivanje Aleksandar Vučić“, te da je fondaciju osnovala Srpska napredna stranka u oktobru 2019. godine. Direktorka fondacije je Bojana Milićević koja je istovremeno i gradska sekretarka za urbanizam i građevinske poslove u Beogradu.

Opširnije o ovoj temi čitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO Jelena Karleuša pevala deci u Beogradu…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare