Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Romske partije Srđan Šajn kaže je da je srpsko društvo u kojem su "svi protiv svih" u dubokom problemu i ocenjuje da organizatori političkog života treba da se obračunaju sa politikom sitnih interesa i udruže sa onima sa kojima dele slične ideje, jer jedino tako društvo može da se izvuče iz "ludila koje danas vlada".

„Zemlja u kojoj aktuelnog predsednika nazivaju pederom, zemlja u kojoj bivšeg predsednika pozivaju da se ubije, zemlja u kojoj nijedan lider bilo koje političke partije ne sme da izađe na protest, jer će da dobije šamar ili šipku u glavu, pokazatelj je da smo kao društvo u dubokom problemu. Živmo u društvu gde smo svi protiv svih“, kaže Šajn povodom protesta.

On ističe da u normalnim društvima kada ultradesničari protestuju drugi nemaju šta da traže na ulicama, i obrnuto.

„Niti imamo svi isti cilj niti nam je isti arsenal poltičkog oružija kojeg koristimo“, navodi on.

Zato poziva organizatore političkog života u Srbiji da se obračunaju sa politikom „sitnosopstveničkih interesa“ i da se udruže sa onima sa kojima dele slične ideje jer jedino tako društvo može da se izvuče iz ludila koje vlada danas.

Romska Partija je spremna da razgovara sa svima koji su za funkcionisanje pravne države i sa svima koji policiju i vojsku poštuju kao deo svoje sigurnosti.

„Hoćemo da stanemo na put nasilju svake vrste jer za nas je isto nasilje na ulici kao i nasilje u porodičnim, bolničkim, pravosudnim ili skupštinskim klupama“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar