Tomislav Momirović
Tomislav Momirović Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Ministar Tomislav Momirović još jednom je svojom izjavom oduševio građane Srbije, samo što ovoga puta nije bilo ni malo smešno već tužno kako član Vlade vidi referendum za promenu Ustava.

Ministar Momirović objavio je na svom Tviter profilu prilično kontradiktornu izjavu, koja u prvi mah samo izgleda tako. U drugi, ona je jasna: očigledno je ko će vedriti i oblačiti ukoliko se budu desile nove ustavne promene.

Na snimku se čuje da Momirović kaže da nikada ne sme da se ponovi vreme iz 2009. i 2010. godine, te da ćemo mnogo pogrešiti ako ne izglasamo promene.

„Da se više nikada ne ponovi vreme 2009. i 2010. godine kada su ljudi izbacivani na ulicu. Mislim da je vreme da jednom za sva vremena zaustavimo politički pritisak na pravosuđe, da zakonodavno i izvršna vlast nemaju nikakav uticaj na izbor sudija. Ako propustimo ovu priliku mnogo ćemo pogrešiti“, rekao je Momirović a onda je usledio pravi spektakl od izjave:

„Mi danas imamo neverovatno političku podršku, pre svega predsednika republike i zato je ovo pravo vreme da kažemo da ne želimo da imamo politički uticaj na pravosuđe. Ovi amandmani nisu pritisak iz Brisela“, zaključio je Momirović.

Da, dobro ste čuli: ministar ne želi više politički pritisak, ali ima političku podršku predsednika Srbije i SNS.

Bonus video: Referendum – Da ili Ne 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare