Dragan Djilas
Dragan Đilas Foto:Nova S

Gost emisije "Među nama" bio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji je govorio o tome kako se njegova stranka sprema za beogradske izbore 2022. godine.

„Mnogo se bavimo srpskom opozicijom na način koji ne donosi neku veliku korist ni opoziciji, ni Srbiji“, rekao je Đilas, dodajući da više treba pričati ne o opoziciji nego o zemlji u kojoj danas živimo,  a to je zemlja kriminala, prebijanja ljudi, nekih čudnih ugovora, potpisa, dokumenata…

Govoreći o sastancima koje organizuje deo opozicionih stranaka,  on je rekao da sada nije vreme da pričamo o jednoj, dve ili tri kolone,  jer je većina tih stranaka bila na izborima u nekoliko kolona pre stotinjak dana.

„Sada je vreme da se fokusiramo na to da svako da dopinos da dođemo do jednog sporazuma između vlasti i opozije koji će omogućiti izbore u Srbiji“, istakao je lider SSP-a.

Na konstataciju da je vlast spremna da pregovara sa srpskom opozijiom, on je rekao da je vlast i do sada učestvovala na sastancima koji su bili pod pokroviteljstvom EP, ali da je suštima da se postigne dogovor o slobodi medija i javnog servisa i kontroli samog izbornog procesa.

„Takav isti sporazum se desio u Severnoj Makedoniji pre tri godine, sa takvim sporazumom opozicija je pre četiri godine izašla na izbore u Crnoj Gori i izgubila sa jednim, a sada pobedila sa jednim poslanikom i do takvog sporazuma ćemo doći u Srbiji pre ili posle i to pritiskom iznutra“, istakao je Đilas.

Komentarišući američki ekonomski sporazum i dolazak DFC-a u Srbiju, Đilas je napomenuo da tu nisu u pitanju investicije nego krediti.

„Kredite treba uzimati za velike infrastukturne projekte, a ja mislim da auto – put od Niša do Merdara nije projektat u koji treba investirati. Tu treba napraviti saobraćajnicu od četiri trake, ne auto-put, a taj novac uložiti u poljoprivredu, škole, bolnice, u ljude“, rekao je lider SSP-a.

„Imam utisak da naš predsednik plaća velike pare da bi se slikao sa svetskim liderima, on kada god se slika sa njima mi uzimamo kredit od nekoliko milijardi koje rade njihove firme“,  rekao je on.

O čemu je još govorio Dragan Đilas pogledajte u video prilogu:

 

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare