Bratislav Jugovic
Bratislav Jugović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović rekao je da je kandidatkinja za ministarku energetike Dubravka Negre "najveći hit, te da se od nje očekuju rezultati u skladu sa biografijom koju ima".

Kandidat za ministra energetike ima daleko veći potencijal od Zorane Mihajlović. Nesporno je da je Dubravka Negre najveći hit nove Vlade. Od nje se očekuju rezultati u skladu sa njenom biografijom koja je i više nego impozantna. U novoj Vladi će biti više uravnoteženih likova i to je ono što treba da umiri javnost u ovom neuravnoteženom vremenu“, kazao je Jugović.

On je dodao da se od Vlade očekuje mnogo, a da su glavni izazovi u sferi međunarodnih odnosa.

„Ova Vlada za kratko vreme treba da napravi veliki rezultat. Od ove Vlade se mnogo očekuje. Njen najteži zadatak je da zadrži svoju poziciju u međunarodnim odnosima“, zaključio je Jugović.

Pročitajte još...

Podsetimo, mnoge je iznenadila vest da u novoj Vladi neće biti Zorana Mihajlović, aktuelna ministarka rudarstva i energetike. Nju će zameniti Dubravka Negre, članica Izvršnog odbora Komercijalne banke za poslove sa privredom i investiciono bankarstvo.

Diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mandžmenta u Los Anđelesu. Govori engleski, francuski, italijanski i srpski jezik.

U periodu od 2004. do 2012. Godine Negre je vodila operacije Evropske investicione banke u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Kako se navodi u njenoj biografiji, pokrenula je i ugovorila brojne projekte u oblasti obrazovanja, energetike, zdravstva, istraživanja i razvoja, telekomunikacija i saobraćaja. Objavila je nekoliko naučnih radova na temu javno privatnih partnerstva u saradnji sa Beogradskim Univerzitetom, i gost je predavač na University College London.

Bonus video: Vučić o Zorani Mihajlović: Boga je molila da bude ministar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar