Aleksandar Jovičić Foto: N1

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić saopštio je danas da je SNS uputila žalbu Upravnom sudu na odluku Gradske izborne komisije u Šapcu koja je poništila izbore u tom gradu na svih 100 biračkih mesta.

Jovičić je rekao da će SNS uraditi sve kako bi se izborna volja građana Šapca zaštitila od, kako navodi, Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, koji, kaže, nakon što su izgubili izbore u ovom gradu, žele da ponište volju birača, ali i zakon i demokratiju.

„Dosadašnja vlast u Šapcu pokazala je poništavanjem izbora u ovom gradu, po kom principu vladaju četiri godine. Krađa, nepotizam i zastrašivanje su njihovi mehanizmi i oni su to primenili i sada kada su izgubili izbore sa gotovo 12.000 glasova manje od SNS“, rekao je Jovičić.

On je istakao da će se svim pravnim i zakonskim sredstvima boriti da bi sprečili pokušaj, kako kaže, „najveće izborne krađe“ u poslednjih dvadeset godina.

Član Glavnog odbora SNS Sandra Božić navodi da se Nebojša Zelenović i Dušan Petrović ne mire sa činjenicom da su vlast legitimnom izbornom voljom građana Šapca izgubili, pa pribegavaju, kako navodi, krađi.

„Zelenović i Petrović i pored jasno iskazane izborne volje građana koja je dala poverenje SNS, pokušavaju pritiskom na Gradsku izbornu komisiju da pokradu tu volju građana“, navela je Božić u saopštenju.

Navodi da je više od 30.316 birača poručilo da je „dosta sa politikom laži“ i da je vreme da se i Šabac razvija i korača snažno u napredak kao i ostatak Srbije.

Božić ističe da „Zelenovićev “vlasnički“ udeo u Gradskoj izbornoj komisiji“ neće sprečiti SNS da se za svaki osvojeni glas bori svim sredstvima koja joj zakon i vladavina prava stavljaju na raspolaganje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare