Jovanović: Zatvoriti kladionice dok traje epidemija

Politika 31. mar. 202008:24
Podeli:
Foto: Printscreen N1

Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SZS) u Skupštini Beograda apelovala je na gradonačelnika Zorana Radojičića i Gradski štab za vanredne situacije da obustave rad kladionica i kockarnica dok traje vanredno stanje, izjavio je šef te grupe Nikola Jovanović.

„Svako okupljanje građana, a pogotovo zbog banalnog razloga kao što je igranje na poker aparatima, predstavlja nepotrebni rizik po javno zdravlje“, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je naveo da je „nelogično da samo kladionice budu otvorene, dok su istovremeno zatvorene gradske pijace na otvorenom prostoru, škole, obdaništa, restorani, tržni centri, kafei i parkovi“, preneo je SZS.

Prema njegovim rečima, klađenje „nije ni esencijalna delatnost, niti javna usluga, pa nema logike da ta aktivnost ima specijalni tretman u odnosu na sve druge u vreme epidemije“.

„Pozivamo Gradski štab za vanredne situacije da donosi odluke u javnom interesu i u cilju očuvanja zdravlja ljudi, a ne pod pritiskom raznih lobija“, rekao je Jovanović.