Nikola Jovanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Današnje 'nadmetanje' za 'Beograđanku' je klasičan primer fingiranog procesa, nije zapravo ni postojalo. To samo potvrđuje naše sumnje da je cilj gradskih vlasti da cenu dodatno obore za unapred dogovorenog kupca", izjavio je za Nova.rs Nikola Jovanović šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda.

„Sraman je i poguban odnos ove vlasti prema simbolu Beograda i jednom od najvrednijih objekata koje Grad poseduje. Oni prodaju ‘Beograđanku’ u godini kada je vrednost najniža, oglašavaju nadmetanje kada znaju da se niko neće javiti, a sve to da bi je prodali odabranom kupcu po što lošijoj ceni za grad“, ističe Jovanović.

Podsetimo da je Grad Beograd 15. jula ponudio na prodaju deo Palate Beograd, popularne “Beograđanke” po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Ukupno je ponuđeno više od 19 hiljada kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Kako se navodi, potencijalni kupci morali su da se obavežu da će u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare