Foto: Printscreen N1

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović ponovio je u Novom danu TV N1 da Srbija ne bi trebalo da postane članica Evropske unije i zahvalio Evropskom parlamentu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu što su "jasno i glasno" rekli ono što njegova stranka priča još od 2014. godine - da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova da bi ušla u EU.

„Hvala Evropskom parlamentu, hvala Olafu Šolcu što su rekli ono što mi pričamo od 2014. godine, to je sada rečeno jasno i glasno – da je naše članstvo uslovljeno priznanjem Kosova i Metohije. Ako hoćemo da budemo članica EU, mi moramo to da uradimo“, naveo je Jovanović za N1.

Lider Novog DSS-a podvukao je da nije „antievropljanin“, već da sama Unija uslovljava odstustvo našeg evropskog puta, jer bismo se priznanjem secesije Kosova, kako je rekao, „ubili kao narod, nacija i država“.

Upitan šta očekuje da će vast uraditi posle usvajanja rezolucije Evropskog parlamentu u kojoj se, osim priznanja nezavisnosti Kosova, od Srbije traži i da uvede sankcije Rusiji, Jovanović je rekao da ne zna, jer predsednik Aleksandar Vučić „uvek šalje signale i jednima i drugima“ zbog čega je i „batalio analizu“ njegovih izjava.

Dodao je, međutim, da najmanje što bi moglo da se uradi u ovom trenutku jeste da se otvori rasprava o evropskim integracijama Srbije.

„Mi smo preko 20 godina na evropskom putu, a da nikada nismo imali raspravu“, podsetio je Jovanović.

Opširnije čitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO Šolc, Kosovo, sankcije – Srbija staje na putu ka EU?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare