Stefan Jovanović Foto: Nova

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da bi "državotvorna opozicija" trebalo da nastupi u jednoj koloni na izborima, uz ocenu da bi nastup celokupne opozicije u dva bloka sprečio rasipanje glasova i doveo do boljeg rezultata na izborima.

Jovanović je ocenio da bi se jednom kolonom „državotvorne opozicije“ sprečilo „sprovođenje francusko-nemačkog plana i priznavanje samoproglašenog ‘Kosova’ kao nezavisne države“, navodeći da je to „politika koju kandiduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

„Gotovo svi su za to da državotvorna opozicija na izborima nastupi ujedinjeno u jednoj koloni, kao i prozapadna, a ne rascepkano. Postoje i određena nerazumevanja koja je moguće prevazići“, rekao je Jovanović, a prenela Narodna stranka u saopštenju.

On je rekao da je za tu stranku najvažnije da Srbija bude vojno, politički i finansijski suverena.

„Nažalost, Srbija je predala svoju finansijsku suverenost strancima, prepuštajući naš bankarski sistem njihovoj kontroli. Zbog toga se zalažemo za osnivanje Državne razvojne banke, koja će biti ključni stub jačanja domaćeg sektora, ali i za čvršću kontrolu bankarskog sektora, koji je u prethodnim godinama ‘drao kožu s leđa građana'“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da se Narodna stranka zalaže i za zabranu prodaje vode, zemlje i prirodnih resursa strancima.

„Naša nacionalna bogatstva, kao što su voda, zemlja i prirodni resursi, moraju ostati u našem vlasništvu. Važno je i da se poveća natalitet i da se borimo protiv bele kuge“, kazao je Jovanović.

BONUS VIDEO: Proglas o srpskom pitanju, kao tema pred izbore: Novi politički adut Narodne stranke?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar