Stefan Jovanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Generalni sekretar Narodne stranke, Stefan Jovanović, rekao je za "Novu" da je njegova politička organizacije spremna da bude opozicija u Skupštini grada Beograda i da ima jasan plan šta će raditi ubuduće.

Gradska izborna komisija saopštila je konačne rezultate beogradskih izbora, a prema njima stranke vlasti, SNS i SPS imaju ukupno 56 odbornika, dok svi ostali imaju 54. Iako se pre izbora verovalo da stranke nasuprot vlasti mogu da pobede u glavnom gradu Srbije, to se, sudeći po rezultatima koje je GIK objavio neće dogoditi.

Na pitanje šta su dalji koraci njihove stranke, nakon što su posle više od mesec dana prebrojani glasovi, Jovanovć je za „Novu“ odgovorio da NS ima jasan plan i da zna šta će raditi ubuduće.

Pročitajte još....

“Narodna stranka će u beogradskoj skupštini biti opozicija. Nećemo praviti trule kompromise, niti se oko bilo čega dogovarati sa strankama aktuelne vlasti na kanabeu iza zatvorenih vrata. Borićemo se za Beograđane i one ideje i vrednosti koje smo kandidovali na izborima i za to dobili podršku građana. Ne uzimamo za ozbiljno Vučićeva obećanja i udvaranja”, naveo je Jovanović.

Kako se navodi u Ukupnom izveštaju o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, na birališta je izašlo 925.898 glasača ili 57,85 odsto upisanih u birački spisak, a nevažećih listića bilo je 2.09 odsto ili 19.155.

Najviše mandata u Skupštini grada Beograda imaće lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve.“ Ta koalicija oko SNS osvojila je 48 mandata ili 38,02 odsto glasova.

Za listu oko SPS – „Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda“ glasalo je 6,99 odsto birača, a ta koalicija u beogradskom parlamentu imaće osam mandata.

Srpska stranka Zavetnici, koju predvodi Milica Đurđević Stamenkovski, osvojila je 3,5 odsto glasova ili četiri mandata, dok je za listu Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda glasalo 21,32 procenta birača i ona će u Skupštini Beograda imati ukupno 26 mandata.

Cenzus je prešla je i koalicija NADA, za koju se opredelilo 6,3 odsto glasača, a u gradskom parlamentu imaće sedam mandata.

Koalicija „Moramo – za dobar grad“ koju je predvodio Dobrica Veselinović osvojila je 10,81 odsto glasova ili 13 mandata, a u beogradsku skupštinu ušao je još Patriotski blok predvođen pokretom Dveri, koji je osvojio 3,37 odsto glasova ili četiri mandata.

BONUS VIDEO: Evo kako je Vuk Jeremić reagovao u Utisku nedelje na vest šta je Vučić rekao o beogradskim izborima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar