Stefan Jovanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da se pokazalo da su konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića o izboru nove vlade bile "predstava za javnost sa ciljem stvaranja lažne slike", da u Srbiji postoji demokratija.

„Narodna stranka je donela ispravnu odluku da ne učestvuje na takozvanim konsultacijama, jer ne planira da bude deo vlasti SNS-a ili pomagač režima SNS-a, niti da učestvuje u stvaranju privida o postojanju demokratskih procesa u Srbiji“, rekao je Jovanović listu „Danas“.

Jovanović je naveo da je „svako imao pravo da odluči da li će učestvovati u toj predstavi ili ne“.

„Primetio sam da su neki učestvovali sa velikom dozom sreće, ali od toga jedine koristi mogu imati oni sami a ne i građani Srbije. Plašim se da ovo otopljavanje odnosa podseća na saradnju SPO-a sa SPS-om i JUL-om 1994. i 1995. godine, kada je Slobodanu Miloševiću bilo potrebno smirivanje tenzija u društvu da ‘lakše prođe’ odricanje od prekodrinskih Srba“, rekao je Jovanović.

On je istakao da ni 100 dana od izbora održanih 3. aprila još nije poznato kada će biti održana konstitutivna sednica Skupštine Srbije.

„Narodna stranka će u parlamentu kao najveća opoziciona stranka aktivno ispratiti proces izbora vlade, a čekamo i predsednika Srbije da podnese izveštaj parlamentu i građanima Srbije“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO Koliko nas je i ko smo – odgovore će dati ovogodišnji popis stanovništva 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar