Stefan Jovanović. NARODNA. Zdravko Ponoš otišao – da li Narodna stranka ostaje među "Ujedinjenima", prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Stefan Jovanović Foto: Nova S

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da su optužbe nekadašenjeg ministra i državne sekretarke u MUP Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović za saradnju sa mafijom pokazale koliko je "kriminalizovano samo srce policije", te ocenio da bi "oboje trebalo da završe u zatvoru".

Jovanović je televiziji Nova S. rekao da je „Hrkalović za režimske medije do juče bila boginja mafije, a onda je odjednom postala boginja istine“.

„Pod upravom Stefanovića i Hrkalović samo srce policije je bilo pod kontrolom narko kartela, a sada se njih dvoje međusobno optužuju za povezanost sa međunarodnim krijumčarima kokaina“, rekao je on.

Rekao je da je Darko Šarić, optuženi šef krijumčara tona kokaina iz Južne Amerike, pritvorsku ćeliju u zgradi Specijlanog suda, u kojoj je i Tužilaštvo za organizovani kriminal, pretvorio u „kancelariju u kojoj je imao pet telefona, od kojih jedan sa aplikacijom ’Skaj’“.

Naveo je da je to „potpuni slom policijskog i pravosudnog aparata.“

„Šarić je iz ćelije u zgradi Specijalnog suda i Tužilaštva za organizovani kriminal upravljao interkontinentalnim krijumčarenjem kokaina“, rekao je on.

Dodao je da „toga nema ni u Kolumbiji niti u televizijskim serijama o narko bandama“.

„Bivši šef Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove Danilo Stojanović okrivljen je kao član Šarićeve grupe, dakle čovek kod koga su se slivali operativni podaci i sve važne informacije za borbu protiv organizovanog kriminala osumnjičen je da je član narko bande“, dodao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Naveo je da će se poslanici Narodne stranke u skupštini Srbije zalagati da se veliki problemi u najvažnijim delovima policije reše u okviru institucija.

Istakao je da je od „predstave Hrkalović-Stefanović“ mnogo važnije omogućiti građanima da lakše podnesu inflatorni udar i dolazeću ekonomsku krizu.

Prema njegovim rečima, mnogi građani danas biraju da li će kupiti hranu ili platiti račune a ekonomska situacija je veoma teška.

„Zato je Glavni odbor Narodne stranke u nedelju usvojio program ekonomskih mera kojima je predviđeno smanjenje poreza sa 10 odsto na jedan odsto za osnovne životne namirnice, povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara i smanjenje nameta poslodavcima sa 61 odsto na 50 odsto, kao i uvođenje poreza na luksuz“, rekao je Jovanović.

Upitan o duelu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića i direktora kampanje „Kreni-promeni“ Sava Manojlovića, Jovanović je odgovorio da Mitrović nastupio poput „čoveka koji nije pri sebi“.

Dodao je i da je javnost, nažalost, svedočila nastupu „koji nije bio za televiziju“, dok je Manojlović uspeo da ostane pristojan.

„Videli smo Mitrovića, čoveka koji je oličenje propasti Srbije u prethodne tri decenije i koji je svoju televiziju pretvorio u trovačnicu. Pink nije medij koji, po mom mišljenju, zaslužuje nacionalnu frekvenciju“, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO: Vučić zbog pitanja o Dijani Hrkalović napao Novu S

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare