Foto: Nova.rs

Opozicioni političari Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a, i Marko Ðurišić, prvi na listi UDS-a, saglasni su da se mere države moraju poštovati i da uz, poštovanje verskih osećanja građana, sada nije trenutak da se ugrožavaju svoji i tuđi životi okupljanjem zbog odlaska u crkvu na bogosluženje.

„Mere koje su donete moramo da ispoštujemo do kraja. Mogu da dovodim u pitanje u sebi da li je policijski čas koji se produžava opravdana mera u cilju smanjivanja kontakata, ali mislim da nije trenutak niti ima prstora da o tome vodimo raspravu”, rekao je Ðurišić za TV Prva.

Mere bi se bolje prihvatile da je bila rasprava u parlamentu, rekao je Ðurišić, te ocenio da postoji određeni broj građani koji nema poverenja u državni vrh kakvu god odluku da donese, ocenjujući da je to loše, ali da je posledica je politike koja se vod

Jovanović je podsetio da su i ckrve u Rusiji i Grčkoj donele odluku koja ide u korist zdravlja građana, te ocenio da je molba SPC još jedan od primera potpune otuđenosti vrha naše crkve od realnosti i života.

„Ljudi u kriznom štabu su jasni i treba poštovati odluku koja se odnosi na kretanje do utorka“, rekao je Jovanović za TV Prva i dodao da „da se zna“ šta se radi sa svakim građaninom ove zemlje ukoliko ne poštuje odluke države, „pa bio on Baka Prase ili vladika Srpske pravoslavne crkve“.

On je naveo da očekuje da se posle završetka vanrednog stanja političari ponovo okupe kako bi razgovarali o održavanju izbora, ali, kako kaže, ne može da oceni koliko će građanima posle pandemije korona virusa biti do “njihovih priča” i izbora.

Jovanović je pozdravio ekonomske mere države, a Ðurišić je naveo da bi njihovu primenu trebalo ubrzati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram