Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Lider DSS Miloš Jovanović izjavio je danas da će koalicija NADA tražiti da se gradonačelnici, predsednici opština i odbornici biraju po većinskom sistemu, tako što bi ih građani birali po imenu i prezimenu, na osnovu njihovih biografija.

Jovanović je to poručio na završnom predizbornom skupu Koalicije NADA u Kosjeriću i dodao da će taj način izbora gradonačelnika i predsednika opština značiti da oni za svoj rad odgovaraju građanima, a ne strankama i njenim liderima.

„Tako izabrani ljudi će najbolje znati šta je dobro za njihovu opštinu i grad i kako je treba voditi“, izjavio je Jovanović,a preneto u saopštenju DSS i dodao da će takođe za lokalne organe vlasti tražiti povećanje nadležnosti.

Na završnom predizbornom skupu govorio je i lider POKS-a Žika Gojković koji je kazao da očekuje dvocifreni izborni rezultat u procentima i drugo mesto.

„Naš savez će pokazati na ovim izborima, koji su pokazna vežba i za buduće republičke izbore, da smo ozbiljna nacionalo demokratska alternativa aktuelnoj vlasti. Mi nudimo nadu građanima, a ne mržnju, podele, svađe, stranačka prepucavanja i međusobne uvrede“, izjavio je Gojković.

Koaliciju NADA za Kosjerić – Nacionalno demokratska alternativa, čine DSS i POKS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar