FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović je danas izjavio da je jedini cilj NATO bombardovanja SRJ 1999. godie bila "nasilna secesija Кosova i Metohije i priznanje secesije od strane Srbije".

„Кao što je povod bio fabrikovani zločin u Račku, tako NATO već više od dve decenije kao razlog i opravdanje vojnog angažovanja bez odluke Ujedinjenih nacija, ističe sprečavanje tzv. humanitarne katastrofe“, kazao je Jovanović, prenela je DSS.

Pročitajte još...

Jovanović je rekao da svako ima pravo da „u skladu sa ličnim moralom odlučuje da li će zločine počinjene nad narodom kojem pripada zaboraviti i oprostiti onima koji se nikada nisu pokajali“.

„Međutim, oni kojima je stalo do države i naroda, bili na vlasti ili opoziciji, ne smeju nikada da izgube iz vida da je posle 78 dana brutalnog zasipanja Srbije osiromašenim uranijumom, kasetnim bombama, razaranjem privrednih, infrastrukturnih i civilnih objekata, zločinačka agresija okončana potpisivanjem Кumanovskog sporazuma i usvajanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kojom je potvrđen teritorijalni integritet Srbije“, naveo je on.

Jovanović je naglasio da Rezolucija 1244 i Ustav Srbije „moraju da ostanu temelj politike očuvanja celovitosti države i daljeg otpora svim pritiscima da Srbija prizna secesiju Кosova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare