Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pojedini tabloidi objavili su da je Nikola Jovanović, bivši potpredsednik Narodne stranke, ipak prešao u Stranku slobode i pravde. Međutim, Jovanović za Nova.rs demantuje ove spekulacije i ističe "da će, ako ikad odluči da pristupi nekoj stranci, prvi o tome obavestiti javnost"

Naime, režimski mediji objavili su da je Jovanović, koji je nedavno osnovao udruženje građana pod nazivom Centar za lokalnu samoupravu, ipak postao član Stranke slobode i pravde, čiji je predsednik Dragan Đilas, a sve zato što su se na zvaničnoj Fejsbuk stranici Stranke slobode i pravde Voždovac, pojavile fotografije na kojima se vidi Nikola Jovanović.

Inače, SSP je organizovala sportski dan na igralištu u Jajincima, koji su prethodno obnovili, i ovom događaju je prisutvovao Nikola Jovanović. Međutim, tamo se našao kako bi podržao akciju, koja, kako kaže, čini dobro za građane Beograda.

„U potpunosti sam posvećen stručnom udruženju Centar za lokalnu samoupravu i van sam dnevne politike. Podržaću svaku akciju u kojoj se čini dobro za Beograđane, kao što je bila obnova dečijeg igrališta u Jajincima. Bilo bi dobro da sve stranke rade tako konkretne stvari. To što se režimski mediji još uvek bave mnome, shvatam kao kompliment i kao dokaz da sam nešto korisno radio kao šef odborničke grupe u Beogradu. Ako ikad odlučim da pristupim nekoj stranci, prvi ću o tome ja obavestiti javnost“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

Podsetimo, Nikola Jovanović bio je šef najveće opozicione grupe u Skupštini grada Beograda, a povukao se sa političke scene kada se u javnosti pojavio audio snimak, čiji je sadržaj tumačen na različite načine od različitih aktera. Jedni su tvrdili da je snimak montiran i protivzakonito napravljen, dok su drugi u prvi plan isticali ono što se moglo čuti na pomenutom audio zapisu. Pre toga, početkom jula, podneo je ostavku na sve funkcije i članstvo u Narodnoj stranci, jer se, između ostalog, protivio razdvajanju odborničkih klubova u Skupštini grada Beograda. Tada je najavio da će ubuduće delovati kao nezavisni odbornik u gradskom parlamentu.

U međuvremenu je osnovao Centar za lokalnu samoupravu, a u razgovoru za Nova.rs je rekao „da će to biti organizacija gde će ljudi uvek nalaziti proverene informacije, objektivne analize, ali i konkretne predloge kako poboljšati život na lokalu i urediti naše društvo i državu ‘odozdole'“, i dodao „da ukoliko lokalna samouprava ne služi kao dobar temelj, svaka deklarisana namera o promeni sistema u državi – je iluzorna i lažna“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare