Nikola Jovanović Foto:Medija Centar Beograd

Nikola Jovanović, osnivač i direktor Centra za lokalnu samoupravu, rekao je za Danas povodom različitih stavova dva koaliciona partnera, SSP i NS oko kandidata za predsednika države, da je izuzetno važno da se izađe sa jedinstvenim kandidatom i da nema "prepucavanja i kmečanja" u javnosti.

Jovanović koji dobro poznaje i Jeremića i Đilasa za Danas kaže da je siguran da je u prethodnom periodu bilo preliminarnih razgovora o tome u okviru koalicije, a gospodin Ponoš se već neko vreme pominjao kao zajednički kandidat.

„Ne znam šta je uzrok najnovijih šumova na vezama, ali je izuzetno važno da se izađe sa jedinstvenim kandidatom i da nema prepucavanja i kmečanja u javnosti. Lično smatram da treba izaći sa što više mlađih i obrazovanih kandidata na svim nivoima. Bojim se da za predsedničku trku nije bilo previše voljnih i učenih, koji su bili spremni da se uključe, a i tu šanse nisu ogromne“, rekao je Jovanović i dodao:

„Moj savet opoziciji je da se fokusiraju na Beograd, jer će se ipak ključna bitka voditi na tim izborima. Sadašnja opozicija neće politički preživeti neuspeh u Beogradu, tako da ne treba više da se nadgornjavaju oko Ponoša, već da spreme tim i program za Beograd“, zaključuje Jovanović.

Bonus video: Zdravko Ponoš – Prerano objavljeno ime ili dobar potez opozicije 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare