Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da će pozvati građane na proteste ako neko od opozicionih odbornika u Skupštini Beograda pređe na stranu Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, jer bi to stvorilo još nelegitimnijim izborni proces.

Kako je saopštila Nova DSS, Jovanović je gostujući na RTV istakao da je njegov stav da ako se izbori u prestonici budu ponavljali, na njih ne treba izaći ako se ne promene izborni uslovi.

„Ako bismo izašli pod istim uslovima, onda smo budale. Prvo što mora da se traži je prečišćavanje biračkog spiska“, istakao je lider Novog DSS-a.

Jovanović je izjavio i da bi jedna od mogućnosti izlaska iz krize bilo i stvaranje komisija u kojima bi bili predstavnici i vlasti i opozicije, koje bi mogle da srede biračke spiskove u roku od dva meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi se borimo za čestite izbore i da svako glasa u mestu gde zaista živi. Režim beskrupulozno sada čini sve da ostane na vlasti“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, Novi DSS će sa predstavnicima koalicije „Srbije protiv nasilja“ razgovarati o daljim koracima.

„Šta ako vlast ne ispuni zahteve – da li bojkotujemo izbore, da li je aktivan ili pasivan bojkot.. da li se sprečavaju izbori da se održe“, naveo je Jovanović.

On se usprotivio internacionalizciji izbornog procesa u Srbiji.

„Moj stav je naši problemi naša kuća. Stranac mi je stranac, bilo sa Zapada bilo sa Istoka. Prljav veš se iz kuće ne iznosi“, zaključio je Miloš Jovanović.

BONUS VIDEO: Protestna šetnja do RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare