Najbolji scenario u Beogradu bio bi da na konstitutivnoj sednici niko ne napravi većinu i da idemo na nove izbore, a u tom slučaju bismo tražili pročešljavanje biračkog spiska i ravnopravnu zastupljenost u medijima, kaže potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić.

“Mislim da bi ta varijanta bila najbolja za opoziciju, čitav Beograd i sve građane”, rekao je Marsenić za N1.

On je rekao da ne žele scenario u kom će naprednjaci da naprave većinu uz pomoć “određenih preletača”, pominjući u tom kontekstu nosioca izborne liste „Mi – glas iz naroda“ za Beograd Aleksandra Jerkovića i “još jednu odbornicu”.

Kad pogledate tog gospodina Jerkovića vidite da on predstavlja sve ono što ne valja na političkoj seni – politički karijerizam bez pokrića i želja da se lični socijalni problemi rešavaju ulaskom u politiku, kazao je Marsenić.

Ukoliko se desi da budu ponovljeni izbori, otvoreno se razmišlja kako bismo nastupili, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako ne bismo mogli da dobijeo kontrolu nad medijskim spiskom i ravnopravni teren u medijima, postavlja se pitanje da li je svrsishodno izlaziti na izbore, kaže Marsenić.

Upitan da li će Novi DSS razgovarati sa drugim strankama desnice i da li prati šta se dešava sa Zavetnicima, Marsenić je kazao da, ako se neko pitao zašto nije došlo do ujedinjenja desnice, sve sumnje razvejavaju koalicije Zavetnika sa SNS u Kruševcu i Kuršumliji, kao i “pohvale” između Milice Đurđević Stamenkovski i Aleksandra Vučića.

“Mislim da smo mi nastupili korektno, da smo nastupili otvoreno opoziciono i da nismo bili spremni na takve vrste dogvora sa SNS nakon francusko-nemačkog predloga”, kazao je Marsenić.

Upitan da li bi ga, nakon poslednjih dešavanja, iznenadilo da liderka Zavetnika dobije mesto u vladi, rekao je da ne bi.

Kazao je da će Novi DSS nastaviti koaliciju sa POKS-om i da se bori za “odbranu Kosova i Metohije”.

“Mora sve da bude jasno, ne sme da se napravi ovakva greška kakvu su napravili ljudi iz ‘Mi…’, pa sad ispada da ne možemo da napravimo većinu u Beogradu ili da neko preleti na stranu SNS. Tako nešto više nikada ne sme da se desi”, kazao je Marsenić.

Upitan da li veruje u međunarodnu istragu izbora, Marsenić je kazao da su oni uvek bili protiv toga jer će stranci uvek gledati svoje interese.

Na pitanje da li će Novi DSS doći na konstituisanje republičkog parlamenta, kazao je da će doći.

Komentarišući priče o uzimanju ili neuzimanju mandata, istakao je da je RIK već doneo rešenje i da ti mandati već pripadaju poslanicima.

“Jedino što bismo mogli da uradimo je da podnesemo ostavke ili ne položimo zakletvu, ali to bi bilo prepuštanje kompletnog parlamenta SNS-u”, rekao je on.

Za sednicu je rekao da “neće biti ništa epohalno” – poslanici će položiti zakletvu i bira se predsednik, a ne treba očekivati incidente, ili sprečavnje održavanja sednice.

“Mislimo da je to početak nečega što će biti prava borba za demokratsku Srbiju i mislim da ćemo u toj borbi kao opozicija svi sarađivati”, kazao je Marsenić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar