Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Nosilac izborne liste "Mi - glas iz naroda" za Beograd Aleksandar Jerković izjavio je danas da ga to udruženje građana nije konsultovao oko toga da li će ulaziti u koaliciju sa nekim na republičkom ili na gradskom nivou, kao i da nema problem da razgovara sa svima koji prihvataju politiku pokreta "Nema nazad, iza je Srbija", iz kojeg on dolazi.

Jerković je za televiziju Pink rekao da će, kao nosilac liste „Mi-glas iz naroda“ za Beograd, tražiti u potencijalnim razgovorima za formiranje vlasti sa drugim strankama „unutrašnju kontrolu Grada Beograda“, odnosno organ „koji bi imao uvid u svaki dokument i u svaku kancelariju“.

„Iskreno mislim da niko to u ovom trenutku neće prihvatiti“, rekao je Jerković.

Kazao je i da nema komunikaciju sa ostalima iz „Mi – glas iz naroda“ od održavanja izbora 17. decembra prošle godine, i ocenio kao negativno to što niko iz tog udruženja nije rekao „Đilasova politika je prozapadna, antisprska, hajde da pomognemo Vučiću“.

Pročitajte još

On je rekao da je sporazum o njegovom učešću na izborima kao nosioca liste „Mi – glas iz naroda“ za Beograd potpisalo deset ljudi, s obzirom na to da grupa građana ili pokret formalno-pravno ne može da potpisuje sporazume, kao i da je „program za Beograd u potpunosti program pokreta ‘Nema nazad iza je Srbija’“.

Kazao je i da „Mi-glas iz naroda“, za koju je naveo da je koalicija, „u ovom trenutku ima zlatan glas“ za formiranje vlasti u Beogradu. „Kad imate stranku morate da razmišljate o uhljebljenu vaših partijskih vojnika“, rekao je.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar