Jerkov: Upozoravala sam šta će uništiti DS

Politika 25. feb. 202107:36
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Osnivačica Akademije za razvoj demokratije, nekadašnja članica Demokratske stranke (DS), iz koje je isključena, Aleksandra Jerkov izjavila je da su DS "pojele sujete, lični sukobi, neka lična istorija i besmisleni razlozi onih koji su je vodili i onih koji su u njoj ranije imali veliku moć".

„Glasno unutar DS upozoravala sam da – široka koalicija sa desničarima u kojoj se ne pominje EU, u kojoj je zabranjeno da DS promoviše svoje vrednosti kako ne bi izazivala nekakve tobožnje partnere, insistiranje na lažnom jedinstvu, odustajanje od politike DS – stranku vodi u propast“, rekla je Jerkov za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je navlela, „etiketirana je kao plaćenik koji razbija opoziciju“.

„Ne osećam odgovornost, od svojih vrednosti nisam odstupila, građane nisam izneverila. Oni koji danas vode DS i mnogi koji su ga u prošlosti vodili treba da se zapitaju kako smo došli tu gde smo. A to je da svi koji su bili uticajni u DS-u imaju svoje stranke, a nijedna nema poverenja kod građana i to je tragedija“, rekla je Jerkov.

Govoreći o Akademiji za razvoj demokratije, ona je navela da su je oformili mladi ljudi, političari iz celog regiona koji sarađuju dugo kroz različite aktivnosti.

„Pokrenuli smo inicijativu da se u regionu, u svim zakonodavstvima, izmeni definicija silovanja“, rekla je Jerkov, pominjući i slučaj profesora glume Mike Aleksića, uz ocenu da je region pokazao da može da se deluje zajedno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar