Ana Brnabić i Vuk Jeremić Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/Ivan Dinić/Nova S

Govoreći o kritikama Vuka Jeremića na račun juče postignutog sporazuma Beograda i Prištine, mandatarka nove Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je lider Narodne stranke "licemer i novo dno za nju", a zatim otkrila da je lider Narodne stranke 2017. godine tražio od Aleksandra Vučića da bude predsednički kandidat SNS.

Komentarišući sporazum Beograda i Prištine predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na Tviteru je napisao:

„Jedina promena u odnosu na pređašnje stanje je to što će Srbija početi da priznaje dokumenta takozvanog “Kosova”, što do sada nije bio slučaj. Sve drugo je ostalo isto. Ono što smo dobili zauzvrat su pohvale za Vučića od strane zvaničnika EU. I zeleno svetlo da nastavi da gazi“, napisao je Jeremić.

Osvrnuvši se na ove Jeremićeve reči, Brnabić je gostujući na TV Prva rekla:

Ana Brnabić TV Prva

„Ja sam videla sramotnu izjavu Vuka Jeremića, koja je novo dno za mene. Licemerje čoveka koji je jedini Srbin koji je zaslužio pohvale od strane svih albanskih medija i u Prištini i u samoj Albaniji, koji može da se pohvali da ima naslovne strane albanskih medija „Hvala, Vuče“. Dakle, svi da pričaju, on da ćuti. Pritom, njegov Borko Stefanović je u njihovo vreme Vuka Jeremića, Borisa Tadića potpisao sporazum o ulazno – izlaznim dokmentima. Tako da je ovo njihov sporazum, njihovo delo. Da ne pričam o njegovom delu i njihovom delu 2010. i glupog pitanja koje je upućeno Međunarodnom sudu pravde i odgovora kojim sada paradira prištinska strana i viče „evo vi ste nam omogućili da niko nema problem da kaže evo priznajemo nezavisnu republiku Ko“, sa čim se mi i dalje borimo“, rekla je Brnabić.

Napomenula je i da prštinski političari u razgovoru sa njo često kažu:

„Mi slavimo kao svece dve osobe iz Srbije. Jedna je Slobodan Mlošević i druga je Vuk jeremić. Te dve osobe su nama obezbedile našu nezavisnost. Tako da kada vam Vuk Jeremić nešto kaže, možete da kažete „sram te bilo kakve stvari pričaš“. I evo da vam ispričam. Vuk i ja se jako dobro znamo. Ne komuniciramo već neko vreme. Kada smo se 2017. godine pred predsedničke izbore videli na Svetskom ekonomskom forumu, ja sam tada bila jer sam član grupacije Novi lideti za Evropu, on je mene tad ubeđivao da bi bilo najbolje da pričam sa Aleksandrom Vučićem o tome da on bude naš kandidat za predsednika. Da Aleksandar Vučić ostane premijer i da će on biti taj koji će praktično sa Vučićem implementirati politiku Aleksandra Vučića za koju se on bori , zato što on smatra da je to najbolje“, rekla je Brnabić i dodala:

„Nikad pre nisam o tome govorila, ali eto o kakvom se čoveku radi. To je bilo u skladu s onim što je on do tada radio. On je tražio podršku Aleksandra Vučića i SNS kad se kandodovao za generalnog sekretara. Nemojte da pričamo kakve sve licemerje u ključnim trenucima za Srbiju i srpski narod je pokazao Vuk Jeremić“.

BONUS VIDEO: Evo kako je Vuk Jeremić reagovao u Utisku nedelje na vest šta je Vučić rekao o beogradskim izborima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare