Vuk Jeremić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da nije zabrinut zbog nedavnog prisustva američkog ambasadora Entoni Godfrija potpisivanju ugovora o Vranjskoj banji između Milenijum tima i Meriota.

„Ambasador je prisustvovao potpisivanju ugovora sa Meriotom koji je američka korporacija. Motiv Milenijum tima za poziv Meriotu je bio taj da se stavi ‘štit’, to jest da se potencijalni kritičari uplaše od toga da su u projekat uključeni Amerikanci“, rekao je Jeremić u intervjuu za Nedejnik.

Jeremić je iskazao sumnju u tvrdnju premijerke Ane Brnabić da je ovakvo ulaganje Vranjsku banju dobar posao, prenela je Narodna stranka.

„Hajde da prvo vidimo ugovor. Evo, javno in pozivam da objave ko će i koliko da uloži. Čisto sumnjam da se radi o svežoj grinfild investiciji. Ali, neka me demantuju tako što će objaviti ugovore“, rekao je Jeremić.

On je naglasio i da je „vrlo zabrinjavajuće“ to što se u Srbiji kreira nova klasa multimilionera i milijardera koji su svoje astronomske zarade napravili u poslednjih devet godina, na način sličan vlasnicima Milenijum tima Bošnjaku i Vujku.

„Ako im se ne stane na put, ako im se dozvoli da svoj novac operu i legalizuju, sutra će početi da kupuju televizije, banke, bolnice, rudnike… Postaće gospodari sudbine naše dece. Bez njih, niko u zemlji neće moći da dobije posao“, rekao je Jeremić i dodao da je to je jedan od razloga zbog kojeg Narodna čvrsto insistira na revanšizmu, koji znači „nemilosrdno privođenje pravdi svih koji su se ogrešili o pravne ili moralne regule“.

„Oni koji budu pomislili na pravljenje dilova ispod stola sa bilo kojom legitimnom metom revanšizma, postaće tog trenutka protivnik Narodne stranke, ništa manji nego što nam je danas to aktuelni režim“, kaže Jeremić.

Na pitanje potencijalnog izlaska Nebojše Stefanovića iz SNS i da li bi on bio prihvatljiv za opoziciju, Jeremić kaže da je zaštićeni svedok važan element svakog ozbiljnog krivičnog procesa i da je siguran da će ih biti mnogo.

„Verujem da će sve više njih biti spremno da ponudi sve više, ali neke crvene linije ipak moraju da postoje, u suprotnom će svi naši napori da promenimo sistem izgubiti smisao“, rekao je Jeremić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar