Foto: Wikipedia

Pokret Jedan od pet miliona zatražio je danas da studenti budu oslobođeni plaćanja preostalog dela školarina za tekuću godinu, navodeći da bi se ti troškovi delom pokrili iz budžeta a delom tako što bi se poslanici tokom tromesečnog perioda odrekli polovine svojih zarada.

Pokret je u saopštenju naveo da se za tri meseca vršenja poslaničke funkcije, iz budžeta izdvoji u proseku oko 165 miliona dinara, što, kako je ocenjeno, „nije mala suma imajući u vidu da poslanici suspendovanjem parlamenta ne rade“.

„S druge strane, mnogi građani, oni koji su ih birali da ih predstavljaju, ostali su bez posla i onemogućeni su čak i da prehrane svoje porodice, a kamoli da svojoj deci plate školarine“, stoji u saopštenju.

Navodeći da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „stalno ponavlja da imamo pare“, a da izabrani predstavnici naroda u svakom obraćanju pozivaju na solidarnost“, iz pokreta su ocenili da je sada „pravi trenutak da ne čekaju druge, već da svojim primerom pokažu kako je biti solidaran sa narodom, i to sa onima koji jesu budućnost Srbije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar