Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Ujedinjena opozicija Srbije Vladeta Janković razgovara sa mladima danas na Dorćol placu. Na skupu pod nazivom Beograd te zove, Janković odgovara na sva njihova pitanja, o buci, saobraćaju, komunalnoj policiji, Beogradu na vodi, uslovima u kojima žive građani sa invaliditetom... Janković je rekao da firma Beograd na vodi Gradu duguje 100 miliona evra i da će to morati da plati.

Uoči samog početka skupa, Vladeta Janković je rekao da je da će on i njegov tim voditi kampanju koja se tiče svih građana.

„Ne secam se ovako lepog dana koji Uliva nadu i volju za borbom, napretkom. To je ono što danas osećam“, rekao je Janković i dodaje:

„Mladi su možda najbolniji jer su lišeni nade, opljačkani. Potrebne su olakšice u gradu, širenje kulturnih centara i u prigradskim delovima. Ovo je kampanja koja se tiče života građana, posebno mladih“.

Poručio je i da će u izbornoj noći sve televizije moći da budu u štabu Ujedinjene opozicije Srbije.

Jedno od pitanja bilo je da li postoji rešenje za umetnike koji su ostali bez prostora u Bigzu.

„Kada preuzmemo vlast prvo treba videti na čemu smo, prvo finansijski bilans, pa ćemo videti šta sve stoji na raspolaganju. Prostora ima mnogo u Beogradu, a ajkule investitore samo čekaju svoj momenat“, rekao je Janković i dodao da će videti da se obezbedi prostor umetnicima u Beogradu.

Vladeta Janković

Jankovića su pitali i da li će se kao budući gradonačelnik Beograda posvetiti kulturno obrazovnim objektima.

„To je deo našeg predizbornog plana, da domove kulture vratimo u funkciju. Naša ideja je da ove ustanove više ne budu usredsređeni u centralne opštine, nego da proširimo ka prigradskim delovima kako bi svi imali jednaki pristup“.

Vladeta Janković

A na pitanje kako će rešiti problem buke, Janković kaže da je za to lek  da se reši problem saobraćaja.

„Mnogo će zavisiti od toga čime budemo raspolagali i potrebno je da se centar grada rastereti od teretnog saobraćaja i tunel od Savske obale do Pančevačkog mosta bi dosta rasteretio saobraćaj. Kod buke je važno da se poštuje i radno vreme ugostiteljskih objekata „, rekao je Janković.

Dodaje da sam Beograd na vodi duguje Beogradu 100 miliona evra i da te dugove treba naplatiti.

„Ti koji duguju imaju od čega da plate i to su izvori sredstava koje planiramo da iskoristimo kako bi rastaretili saobraćaj u centru“, naveo je Janković.

Igrali smo u Svetogorskoj fudbal na male goliće

Postavljeno mu je i pitanje kako rešiti ogromne gužve u gradu.

„Grad živi i grad se razvija, u vreme moje maldosti Beograd imao 300.000 stanovnika, moji vršnjaci i ja igrali smo male goliće nasred Svetogorske, a pogledajte kako danas izgleda ta ulica. Ovaj grad se pet puta povećao od moje mladosti, to je tako i tako će biti“, kaže Janković.

Dodaje da će nastojati  da bude što više prostora, zelenih površina i parkova.

„Da zaustavimo seču Košutnjaka, da zaustavimo ludački ideju o gondoli, ako možemo da ponovo otvorimo pogled sa Kalemegdana da se u najmanju ruku zaustavi ona skalamerija što se izgradila kod Kalemegdana“.

Izgradnja u Makišu mora da stane

Da li postoji način da se stambene zajednice motivišu da recikliraju?
„Planiramo na tome da insistiramo, da se zna gde ide staklo, hartija, organski otpad… moramo rešiti problem deponije u Vinči, kao što mora da stane izgradnja u Makišu i to mora da se reši i to odmah i to su prioriteti“, rekao je Janković.

Jedno od pitanja bilo je i koje ustanove posvećene mladima planira da podrži.
„Jedna od tih stvari je institucija putujućih pozorišta, koja je nekada postojala, gde glumci mogu da igraju na celoj teritoriji grada i to isto važi i za muziku“, naveo je Janković.

Kao najvećeg rivala u trci za Beograd Janković vidi naprednjaka Aleksandra Šapića i to samo zato što na svojoj strani ima veliki broj medija.

Ne bih se izjašnjavao sada o Ukrajini

Kandidatu Ujedinjene opozicije Srbije za gradonačelnika Beograda postavljeno je pitanje i oko aktuelne situacije u Ukrajini i napada Rusije na tu zemlju.
„Moja kampanja se tiče izključivo Beograda za sada, ne bih da se izjašnjavam, a moja lična uverenja su druga stvar. O tome se ne bih izjašnjavao“, kaže Janković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar