Dušan Janjić Foto: N1

Situacija oko Kosova i Evroprajda se destabilizuje, a Srbija je u krizi vođstva, države i vlasti, izjavio je Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

„Mislim da je cilj, a to će se videti kad krenu litije i molebani, blokirati novu Vladu koja može da donese odluke koje menjaju odnos prema Zapadu“, rekao je Janjić u emisiji Iza vesti na televiziji N1.

On je rekao da ono što Srpska pravoslavna crkva radi predstavlja “odmeravanje snage” i da su skupovi protiv Prajda “skupovi na kojima je Vučić izdajnik”.

Kaže da je namerno napravljena “konfuzija”, a na pitanje ko njom upravlja, kaže da su to i dalje Vučić, obaveštajne službe i ljudi koji iz mraka rade kampanju i propagandu.

Za njima su oni “čija je snaga ogromna”, a to je, kako kaže, onaj deo crkve koji je stao iza ultradesnice i “vrlo jasno su za (predsednika Rusije Vladimira) Putina”.

“U pravoslavlju imate Samarićane, a imate i one kojima je ‘batina iz raja izašla’. Oni vode SPC, a to nije dobro”, rekao je Janjić, koji je patrijarha Porfirija nazvao “jednim od negovane dece koji se otrgao”.

Prema Janjićevim rečima, Vučić je mislio da uspešno upravlja desnicom, ali mu se otrgla i sada imamo slike Putina i zahteve da se oko Kosova ne radi ništa, nego da “čekamo da Rusija pobedi”.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Litije za spas Srbije i moleban za porodicu SPC u danu pred početak nedelje Evroprajda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar